Allergivänlig färg.

[ 2010-02-14 ][ 13:07:05 ]



Min lillasyster är väldigt allergisk mot hårfärg, stylingprodukter, kosmetika osv. Och när vi har färgat henne förut med Wellas färg så har hon fått reaktioner av den, vilket inte är så bra (naaah duuuh!).
Men så i fredags gjorde vi ett allergitest med Disp färg som jag har tagit in och hon ringde idag och sa att hon inte hade reagerat alls på den! =D
Det är verkligen superbra att hon inte reagerade alls med tanke på vilka allergier hon har, så måndag ska hon äntligen få håret färgat igen, för första gången på över ett år.
Det fanns ett ämne i färgen som hon är allergisk mot, Bivax, men inte ens det reagerade hon på. Super!

Salongens hemsida:
Hairdesign by Magenta



Jag är glad att jag gjorde valet att byta färg.

Kommentarer
Janina - Modellen som skiter i alla måsten (Swedish model, aslo in English)

SVAR:



Nej tyvärr inget eget inlägg i bloggen, däremot har jag tipsat läsare om det när dom brukar fråga mig om bra sett att behålla färgen :) jag skrev ett inlägg för ett tag sedan men blogg strulade. tur att du påminde mig nu så jag kan skriva ett nytt i början av nästa vecka :)

Janina - Modellen som skiter i alla måsten (Swedish model, aslo in English)

SVAR:



Ja vi har det rätt mysigt idag :) Älsklingen står i duschen nu och efter det blir det en sväng på stan med en mysig fika innan det är dags för att gå ut och äta på favoritrestaurangen ikväll :) så det ser ut att bli en mysig dag hittills.



Vad gör du idag då? Något extra mysigt eller så?

2010-02-14 @ 14:35:33
Hemsida: http://janinanaslund.blogg.se/
jess

va bra :)

2010-02-14 @ 18:50:37
Hemsida: http://princessjess.blogg.se/
Lina

Hej på dej!

Läste det här inlägget om färgen... det finns olika ämnen i olika färger som folk kan reagera på, någon kan reagera på något i Wellas färg men som inte reagerar på "nästa" färg. Men nästa kund kan reagera på den färgen, som den andra inte reagerade på, utan kanske tål Wellas färg istället, så någon allergivänlig färg kommer det nog aldrig att finnas tyvärr :-)

Ha det gott Kram Lina Karlshamn

2010-02-15 @ 09:06:41
Lina

Hej igen... såg att du hade ändrat lite i ditt inlägg om den allergivänliga färgen :-) vad bra! för man vill ju inte lura sina kunder...

Hoppas att det går bra för dej på din salong!

Kramis

2010-02-28 @ 18:15:07
Joachim Palvig

Lina: "så någon allergivänlig färg kommer det nog aldrig att finnas tyvärr :-)"

Joachim: Det finns bara 1 kemiska hårfärgningsmedel, som inte innehåller skadliga ämnen (allergiframkallende, cancerframkallende, endokrinstörande och föroreningar). Den finns bara i speciella frisörer. Färgen heter Elumen. Det finns också växtfärger, t.ex. Logona, som inte innehåller några skadliga ämnen. Test av alla ämnena i dessa färger och ämnen i många andra produkter är baserad på erkända vetenskapliga forskningen i EU. Slutsatser görs av kommunen i Köpenhamn (kemister). Kolla www.groensalon.dk

Endast frisörer som har färger och schampo, balsam, styling och blekmedel utan skadliga ämnen kan få diplom som Omfattande Miljöcertifierad Grön Salong. Den första och fortfarande enda vi har i Sverige är erika.K - hair by nature i Skövde. Kolla www.erikak.se Det är bara en tidsfråga innan många fler frisörer vågar vara med ... och när det finns månmga fler kunder, vil de stora producenter också producere färg utan skadliga ämnen.

2010-04-22 @ 21:34:38
Joachim Palvig

Magenta: "Men så i fredags gjorde vi ett allergitest med Disp färg som jag har tagit in och hon ringde idag och sa att hon inte hade reagerat alls på den! =D ... Super!"

Joachim: Detta är et citat: "Företagen som tillverkar hårfärgningsmedel vet att dett finns allergiframkallande ämnen i deras produkter. De skriver detta på paketen.

På många hårfärgningsmedel står det ett råd i instruktionerna om att man först ska testa en liten klick av medlet på huden, för att se om det orsakar en allergisk reaktion eller inte. Men det rådet kritiseras av EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentprodukter. Ämnena är inte lagliga i EU om de kommer på huden. Det är inte säkert att man upptäcker sin allergi vid en sådant test. Att sätta ett koncentrat av färgen direkt på huden kan också leda till allergi. Det där är bara ett sätt för industrin att lägga över ansvaret på konsumenterna. Det enda säkra idag med tanke på vad de innehåller är att inte ha hudkontakt med dessa traditionella kemiska hårfärgprodukter", säger Carola Lidén, forskar på Karoliska Institutet.

2010-04-22 @ 21:41:36


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...