Wilma fick följa med hem igen.

[ 2009-12-17 ][ 11:35:05 ]



Jag har inte bloggat på ett par dagar nu, har helt enkelt inte haft tid.

Vi fick ta med oss Wilma hem i alla fall, men hon är inte ur farozonen ännu, vi kanske kommer få lov att ta bort henne ändå. Allt beror på hur bra hon äter.

De tog blodprov för att kolla hur hennes värden var nu och enligt deras referensskala fick en katt ha max 143 och hon hade 479, så som ni nog förstår mår hennes njurar inte alls bra. Sen rakade de magen på henne och gjorde ett ultraljud som visade att hennes njurar ändå var ganska så normal stora men att de var lite ojämna i kanterna.
Veterinären var ganska motsägelsefull: Ena stunden sa hon att för att ha så höga värden som Wilma har så är njurarna väldigt förstörda, men sen i nästa säger hon att det inte var så stor förändring på njurarna..? Att hon hade lindriga till måttliga förändringar.
Hur går detta ihop undrar så klart jag? Men när man sitter där så kommer man inte på alla frågor, det är när man kommit hem och hunnit reflektera lite över det som sagts som man reagrerar.
De tog även ett urinprov på henne som de kommer ringa och berätta om det var mycket protein eller inte i urinen. Har hon mycket proteiner i urinen fick vi med oss ett recept hem på medicin.

Vi köpte även speciell näringsrik mat samt Ipaketine. Ipaketine är ett kosttillskott som binder fosfat och kalcium vilket hjälper njurarna så de slipper jobba så oerhört hårt. För högt fosfat i blodet gör att katterna mår dåligt och kräks. Detta ska alltså göra så att hon mår bra.

Så nu kommer jag tvinga i henne mat med pimpett om jag måste, allt för att hon ska få i sig näring, kunna gå upp i vikt och må bra.
Hon vägde bara 3,2 kg när vi vägde henne hos veterinären. =(

Vi kämpar på!

Kommentarer
Blue Velvet

Nej, vad tråkigt! Håller tummarna för er och såklart för Wilma!!!

Jessica

Tänkte bara berätta hur det var när våran Telma var sjuk. Ifall att värdena inte blir bättre kanske det kan vara värt att fråga om detta, då Telma nu har normala njurvärden igen...



När Telma blev dålig och vi åkte in och kollade henne hade hon också skyhöga njurvärden. Så pass höga att veterinären i Mora tyckte att vi skulle ta bort henne. Vi åkte dock till Falun för ett sista utlåtande och där blev hon inlagd med dropp! Hon fick även medicin mot infektion. Efter några dagar var hon lite piggare och vi fick hämta hem henne. Då skulle hon äta Marbocyl (mot infektion) i 10 dagar. Samt så fick hon en medicin som hon skulle äta resten av livet, Fortekor. Hon fick även speciell mat, K/D. När vi åkte in efter några veckor för att åter kolla njurvärderna var de dock nästan helt återställda igen! Hon äter fortfarande specialmaten men medicinen kunde vi sluta ge henne! Hon mår idag bra!



Det kan säkert bero på en massa olika saker varför njurvärdena blir höga. Vet inte om ni fick något svar vad det berodde på. Det fick inte vi. Men jag tänkte ändå att det kunde vara värt att berätta ifall att det kan vara till någon hjälp! Tänkte på att du skrivit att Wilma började bli dålig när hon fick såret i tassen. Tänk om det är en infektion som spridit sig i kroppen? Lycka till och hoppas att hon blir bättre!



Kramar

2009-12-17 @ 15:13:25
Hemsida: http://jessiejames.blogg.se/
Linda

Åh, vad skönt att hon inte var så dålig att hon fick somna in. Jag håller en tumme för att hon ska bli bra. Sa till J att usch vad hemskt för er om ni fick lov att ta bort henne. Det är tungt och så sorgligt.



Sköt om er! Kram!!

2009-12-17 @ 21:23:58
Hemsida: http://pluppelinda.blogg.se/
Elin

Tänker på er.. och kämpa på, Ni kommer klara det!! kramar

2009-12-18 @ 07:46:12
Hemsida: http://ellee.devote.se
Jessica

Jag kommer tyvärr inte ihåg värdena... =/ De kan såklart ha helt olika orsaker till njurvärdena, Wilma och Telma, men jag håller tummarna att Wilma blir bra igen!



Kramkram

2009-12-18 @ 09:09:28
Hemsida: http://jessiejames.blogg.se/
jenny

va jobbigt..hoppas det löser sig me wilma..

2009-12-18 @ 11:19:25
Hemsida: http://jnyyy.blogg.se/
Pernilla

Hoppas hoppas verkligen att hon kommer bli bra och att hon orkar kämpa på.



Tänker på er alla, kram.

2009-12-18 @ 14:44:28
Hemsida: http://candygirl84.webblogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...