Ny tupp, sjuk son och samtal från Cypern.

Jag har tänkt i så många dagar, flera gånger per dag, att jag ska blogga. Sen kommer något emellan, det glöms bort och vips är det en ny dag.
Jag förstår inte hur dagarna kan springa förbi som de gör.
Tycker jag bara hinner vakna så är dagen slut och Robert kommer hem från jobbet, kvällen är över och det är dags att sova igen.

I tisdags tyckte jag att tuppen (den vita/citron/silver färgade) såg hängig ut så jag tog in honom för att kurera honom och även medicinera honom mot eventuell Koccidios.
Han verkade uppskatta att få det varmt och skönt, en massa gottgott att smörja kråset med och utan att behöva dela med någon, ingen höna som kacklade honom i örat eller en kyckling som sprang över honom.
Han såg helt enkelt ut att njuta för fulla muggar.
Men dagen efter när jag skulle titta till honom så var han död. =(
Han hade dött i sömnen, mina fina snälla tupp...

Lite förvirring verkar det vara i hönshuset över att deras stora starka beskyddare är spårlöst försvunnen, en höna låg till och med på golvet framför dörren och menade på att hon skulle värpa. Blev INTE glad när jag klev in och störde. Hade blickar kunnat döda hade jag legat i en liten hög framför hönshusdörren.

På torsdag hämtas en ny beskyddare hem till dem. De kommer få en ung och ståtlig Anconatupp (den svarta på bilderna) som förhoppningsvis kommer charma stjärtfjädrarna av damerna och de kommer antagligen att charma honom lika mycket.

Mer då? Elton är dålig så vi fick lov att åka till vårdcentralen med honom och få Bricanyl. Han rosslar och har svårt att andas, hostar så han kräks och har det väldigt jobbigt överlag just nu.
Lille skutt.. Det gör så ont i hjärtat att höra honom hosta och rossla..
Jag önskat SÅ att jag kunde ta det istället så han kan få vara frisk och må bra.

En rolig grej som hände här om dagen var att det ringer en försäljare från Telge Energi och presenterar sig "Hej jag heter Jennie, jag ringer från Telge Energi" och börjar skratta!
Jag blev fundersam och undrade vad det var för fel på den stackars människan, jag visste inte vad jag skulle säga haha!
Sen säger hon "Jag ringer från Cypern!".
Och då, DÅ kopplar jag! Det är ju fina fina Jennie som praktiserade på min salong som ringer! De får tydligen upp ett namn och nummer på skärmen som de ska ringa och hon får upp mitt namn och nummer!
Hur liten är världen då? =D
Det är ju så tufft! Sitter på Cypern och får upp mitt namn och nummer haha.

 

Blivande nya beskyddaren

 

Sjuk lilleskutt

 

Min fina snälla tupp =(

 

Do NOT disturb me, jag värper!

 

Kommentera inlägget här: