Kesellabröd

[ 2013-01-29 ][ 14:02:58 ]



Här kommer receptet på en av våra favoriter just nu: Kesellabröd.

Kesellabröd
2 stycken
Ugnstemperatur 200 grader

5 dl vatten
50 g jäst
250 g slät ostmassa - Kesella
1,5 tsk salt
4 dl grahamsmjöl + ca 10 dl vetemjöl

- Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt)
- Blanda vattnet, Kesella och salt. Tillsätt grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
- Jäs under duk i ca 45 minuter.
- Dela degen i två delar, knåda lätt och forma till runda bröd.
Strö över lite mjöl och skär skåror eller rutor med en vass kniv.
- Jäs under duk i 20-30 minuter.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Det här brödet är enkelt och väldigt väldigt gott.

Enjoy! =)


Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...