Starta eget tips!

[ 2009-02-11 ][ 13:20:42 ]



Cristel om Lipstick Jungle:

Hej!
Du har inte lite starta egen salong-tips över som jag kan få ta del av? hihi

Svar:

Självklart ska du få lite tips! =)

När man öppnar eget fokuserar man lätt på de stora sakerna såsom inredning och möbler, men glöm inte de små sakerna som också kostar. Kostnaderna flyger lätt iväg.

* Börja sätta upp en budget för hur mycket du anser att du har råd med.
* Skriv ned alla dina kostnader som du kommer ha varje månad: Hyra, vatten, el, försäkring, a-kassa, tidningar, städartiklar, telefon, internet, dator/kassasystem,  BABS, förbrukningsvaror tex toalettpapper, tvättmedel, pappersdukar vid färgning,  schampo, balsam osv till schamponering, tillstånd för salong, ja allt du kan komma på. Ju mer du kommer på desto färre överraskningar kommer det. 
* Fundera över om inredningen måste vara ny alt. dyr, kanske kan du hitta bra och fina möbler på Blocket eller IKEA?
* Vilka färger vill du att salongen ska gå i? Håll dig till dem så att det inte blir för rörigt. Ha gärna salongen stilren och enkel, många kunder uppskattar det.
* Skriv listor på vad du ska köpa in, glöm inte de små sakerna tex spolar, clips, kammar, borstar osv.
* Jämför vad olika företag tar för de olika sakerna. Begär gärna offert från olika ställen. De kommer slåss för att få ha dig som kund.
* Fundera noga på vilken leverantör du vill ha till färg och produkter, pressa dem att ge dig så stor rabatt som möjligt när du köper in och även att du får rabatt när du handlar efter det, gratis schampo och balsam till schamponeringen osv, det är du som är den starka i denna förhandling, de går med på mycket för att få ha dig som kund.

Det är väl det jag kommer på just nu. Jag visste ett halvår innan jag öppnade att jag skulle öppna så jag hade gott om tid att planera in i minsta detalj, vilket gjorde att allt flöt smidigt åt mig.

Fråga gärna om du/ni kommer på något annat!

Kommentarer
Jennie

Tack du :)



Bra tips!

Cristel

oj TACK ! jag har ju gjort lite budgetar och så, och vet att det finns massor av små saker som kostar osv. Men det är så otroligt tacksamt att få höra det av någon som redan startat eget, för då får man lite mer hum om hur allt går till! läser man det bara i en bok är det svårt att förstå allt.. ;p

2009-02-11 @ 13:24:31
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
Lotta

okej då vet jag! :) Ska väl boka in en tid hos dig till slutet av februari tror jag om det finns nå då! :) ska glida in på din hemsida å kika hihi! Kram

2009-02-11 @ 13:25:39
Hemsida: http://liz83.blogg.se/
Cristel

en sak bara, vad menar du med BABS ? :) jag blev lite virrig bara.. har nämligen en chans att ta över en fd. herrfrisering, hon slutar i maj. Och då har jag ju redan en del saker där, men vill gärna göra om allt! man kan väl säga att inredningen där är från 1940 haha ;) men jag har spanat in speglar på ikea och stolar ska jag köpa från blocket. har hittat två supersnygga stolar för samma pris som en ful pinn-frisör-stol kostar! men det är så himla rörigt allting, så man behöver all hjälp man kan få!

2009-02-11 @ 13:27:55
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
Wysteriia

Jag hoppas att vi kommer flytta :) Sedan måste det inte vara just dit. Beror ju lite på vad jag & han vill göra framöver också med jobb o så :)

2009-02-11 @ 13:28:32
Hemsida: http://Wysteriiasblogg.se
Cristel

hon är SJUKT billig på den, eftersom hon redan är pensionär och bara vill sälja den till någon som verkar vettig ! 20.000 skulle hon ha för allt! och det är VÄRLDENS bästa läge!!!! jag tror i alla fall inte att det är så dyrt ? haha

2009-02-11 @ 13:31:38
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
Cristel

Ja jag vet! alla hade sagt att jag inte skulle bli för glad på plats om det var ett billigt pris men jag kunde inte låta bli att stor smajla haha ;) nämen, hon har ju inga lån kvar, och inredningen är gammal. hon sa att hennes klipp"bänk" (en sån gammal med inbyggt handfat sen den tiden dom böjde sig framåt och tvättade håret) är typ 75 år gammal så den kommer nog att ryka! kanske är någon samlare som vill ha den? haha ;) men hon har ju massor av små saker på herrsidan iaf, kammar, trimmer, hårkilppare osv. och dom var nya! sedan hade hon ju en massa mer, men jag ser det som att jag köper "läget". Hyran låg på 2350 (SJUKT BILLIGT) men de kommer nog höja lite nu! den är inte så stor, alltså ytan, men den räcker lagomt till två stolar utan att det blir trångt eller så!



du kan gärna få berätta hur man ska vara när man söker lån (jag vet ju att det är viktigt med en bra affärsplan) samt hur man gör när man ska söka kort dragaren osv. och kostnader som tillkommer för den, vet ju att det är en massa extra avgifter...

2009-02-11 @ 13:38:09
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
henrik

det tog slut 2 veckor innan julafton ungefär.. =| ... så får se hur allt går nu.

2009-02-11 @ 13:42:01
Hemsida: http://equalinlife.blogg.se/
Wysteriia

Nej, får se hur det blir med hans band o det först :) Sen håller jag på att spara pengar nu medan jag bor hemma så jag flyttar väl inte riktigt än ;) Ska ju tvinga med honom ut och resa tänkte jag, haha ;)

2009-02-11 @ 13:42:04
Hemsida: http://Wysteriiasblogg.se
Ellinor

Svar: 3-4 ggr i veckan!

2009-02-11 @ 13:52:44
Hemsida: http://sharpen.blogg.se/
Cristel

en fråga till: ungefär hur mycket el / vatten kostnader har du varje månad ?

2009-02-11 @ 14:11:57
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
Kan Dee

Nu får du reklam ändå, för jag tycker nog det är värt att kika in på min konstnärblogg där jag bla postar mina teckningar! Säljer även mina egendesignade linnen/t-shirts! Hihi:)

2009-02-11 @ 15:12:57
Hemsida: http://kandee.blogg.se/
Cristel

tänkte bara om du kanske kan dela med dig av lite kostnader du har ungefärligt i månaden, inte hyra och så kanske, men t.ex. el och telefon, osv. sånt som är rätt lika på salonger. sen undrar jag vad det ungefärligt kostar med kortdragare?

2009-02-13 @ 11:42:41
Hemsida: http://cristelles.blogg.se/
Eleonore

SV: åh det här var verkligen bra tips! jag tror de kan vara bra i alla branscher när det gäller den ekonomiska biten och inredning.

Och det med listor är ju grymt bra, jag är en riktig list-människa så det är den bästa metoden för mig!

Tack för tipsen!

2009-11-05 @ 20:09:46
Hemsida: http://fikamed.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...