Fredagen och lördagen.

[ 2009-02-22 ][ 12:13:22 ]



Fredag och lördag har varit lite hektisk åt oss med mycket tankar, funderingar och letande på internet efter information.
Vi har varit och tittat på ett hus i onsdag som vi var intresserade av och så ville vi titta på det igen i dagsljus och även göra en grundligare koll då vi inte fick något besiktningsprotokoll på första visningen. Men så i fredags började den andra köparen som redan lagt bud att bråka, menade på att om vi skulle kolla igen så drog de tillbaka sitt bud. Men vi kände att vi vägrade att lägga ett bud innan vi tittat igen och även hunnit med att prata med besiktningsmannen som utförde överlåtelsebesiktningen. Så vi fick komma dit och titta på huset igen igår, och då denna gång med ägaren som berätta allt som huset. Oerhört mycket bättre än med mäklare måste jag säga!
Men nu uppdagades det mycket mer brister än vad mäklaren sa (otippat va?), och det hade blivit extra kostnader för i alla fall 200.000-350.000kr.
och vi känner att det huset är inte värt det i våra ögon. Vi pallar inte med att dränera runt hela huset (eftersom det inte gjort på över 20 år, och huset har börjat få fuktskador!), att byta ut hela taket på stallet osv.
Vi är ganska så okunninga och hus och vi har inte allt för stora kunskaper i hur man fixar med sådana saker så vi kände att det var att ta oss vatten över huvudet så det kommer bli att vi lägger något bud.
Lite kul var det ju när hon berättade att vi inte skulle ha vatten igång på ena sidan av huset för då rann det massor med vatten längs väggen inne i förrådet.
Öööh okej?? Inte allt för bra eller vad säger ni..? ;)
Som tur var så kände jag och Robert exakt likadant när vi åkte därifrån, nej detta var inget för oss.

Men drömmen om hus lever vidare, men vi funderar dock på om vi ska satsa på att bygga istället.
Det är oerhört mycket jobb med att bygga men å andra sida så har man nya fräscha grejer som förhoppningsvis kommer hålla i ett x antal år, dessutom slipper man fastighetsskatt i 5år och halverad fastighetsskatt i 5 år till.
Och det bästa av allt. Man får sitt hus precis som man vill ha det, från första bärjan =)

Kommentarer
Frida

Svar: Jahao! okej vrf inte?



E med En kompis! =) =)



KRAMS!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...