Den mänskliga naturen.

[ 2007-11-02 ][ 22:18:41 ]



Jag läste en sak i en bok som jag tyckte var så oerhört träffade.
Det är något som alla borde betänka och ta till sig, kanske syna sig själv i sömmarna och inse att hey! Jag är inte felfri.

"En av den mänskliga naturens mindre tilldragande sidor är vår tendens att hata människor som vi inte har behandlat särskilt väl; det är mycket enklare att än att erkänna vår skuld. Kan vi övertyga oss själva om att de människorna vi förrått eller underkuvat ändå var omänskliga monster, så blir vår skuld inte hälften så stor som vi innerst vet att den är. Människor är mycket, mycket bra på att skylla ifrån sig och undvika att skulden på sig. Vi vill gärna ha höga tankar om oss själva, eller hur?"
image188

Kommentarer
sanna

svar: tack för tipsen

Elin

Jag köpte tre par skor, två tunikor och smycken.. Blev inte såå mkt.. Men det är väl bra för nu har man gott om pengar till nästa shoppingtur! hi hi.. Nej, det var inte utklädnad... Vi var hemma hos min bästa kompis några stycken och drack, dansa och snacka skit :). Vad har du för dig cutie? Puss!

2007-11-03 @ 11:43:59
Hemsida: http://ejlinen.blogg.se
Jess

Klart man vill de. men jag är snarare tvärtom. jag tycker att jag är dålig på allt :(

2007-11-03 @ 12:37:24
Hemsida: http://princessjess.blogg.se
Kajsa

Väldigt väldigt sant. Människan är en komplicerad varelse ofta men obland är hon även av otroligt enkel natur. Det är lättare att fortsätta i samma egoistiska spår än att erkänna sig fel.

2007-11-03 @ 13:49:52
Hemsida: http://aenigma.blogg
ejjan

sätta på en blöja.. ? well, de lät som om du gick igång på de iaf.. ? ;D

fan jag kom te oslo nu ikväll precis. gissa vad.. skulle gå o ta ut pengar på närmaste ATM, så försvinner bankkortet in... för gott! bra start va..... fuck!

2007-11-04 @ 00:05:30
Hemsida: http://ejjans.blogg.se
Jane

ahaaaa va kul =)
Var ska du öppna den?
Jodå det går väl fint här me.. Nyss förflyttat mig till Piteå faktiskt, träffade en grabb här å på den vägen är det väl =)
Kram

2007-11-05 @ 17:36:02
Hemsida: http://janemargaretha.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...